Infraröd bastu och Detox

Hur använda en IR bastu för detoxbruk på maximalt sätt?

Det var den stora frågan som ET VAR DEN STORA FRÅGAN SOM VI STÄLLDE OSS OCH HÄR KOMMER SVARET!

Det första som vi hittade var en film på nätet som Dr Mercola är med på. Han är en känd doktor som har en websida där han ger olika hälsotips. Fimen är ett klipp och han pratar  fort men vid ca. 1 min 20 sekunder berätar han om det bästa detoxtipset som finns:  Att använda niacin, vitamin B3 i stigande doser tillsammans med en Infraröd bastu:

• Användning av vitamin B 3 (niacin), i stigande doser som påpekats i videon ovan är helt enkelt en genialisk utrensningsmetod!

Niacin hjälper att öppna mikrocirkulationen – de minsta blodkärlen – för att tillåta åtkomst till vävnaderna som tillhandahållits av dessa blodkärl. Så Mercola säger att börja använda sig av 100 mg i början och öka till 5000 mg ( 5 gr) niacin. Kom ihåg att ca. 20 % av alla personer inte klarar av denna metod men den är det bästa som finns idag enl. honom. Därefter skall man träna i 30 minuter och efter träningspasset skall man sätta sig i en IR bastu i ca 30-40 minuter.

– Görs varannan dag i ca en månad tar bort dom mesta toxiner i systemet.

– Man kan använda med Chlorella, vetegräs, zeoliter som binder skräp också mm i programmet. Detta tar bort kemikaleir, bly, tungmetaller, aluminum och fluor, saker som du normalt inte får ut ur kroppen.

– Öka dosen så mycket du kan. Om du gör det för snabbt kommer du att bli röd som en paprika och då har du fått i dig för hög dos av niacin.

• Användningen av vissa matsmältningsenzymer

Användningen av matsmältningsenzymer är ett slam bort eller bryta upp strategin. Detta gör tidigare onådda toxiner som lagrats kan nås från vävnader i kroppen som annars skulle ha varit svåra att rensa ut.

• Massagebehandlingar

Vi rekommenderar en väldigt bra massageapparat som heter MultiPROmassage då denna är revolutionerande i hur den är djupgående och samtidigt lätt att använda. Det är en roterande massageapparat som effektivt sätter igång blodgenomströmningen och främjar blodcirkulationen effektivt och som man kan ha till all slags massage. Den är mycket effektiv och lätt att använda. I vissa fall använder sig experter av lätt massage för att främja cirkulation i bindväv där toxiner kan frigöras (som kan vara orsak till smärta och trötthet).

Där har du det. Vi har rätt typ av Niacin hemma om du vill ha det tillsammans med din IR bastu, Säg till i ett mail bara så ordnar vi det!

Kontakta oss om en månad med detta IR detox program och berätta om ditt resultat!

Uppdatering:

Nu har jag personligen gjort 3 st niacindetoxar och detta har jag noterat:
1. Jag tog lite mer niacin än föreslagits (250 mg) då jag tog det direkt efter en lätt smoothie frukost och började träna direkt för att få igång blodgenomströmningen i kroppen.
I slutet tog jag lite yerbathe och då sattes allt igång i kroppen.. Huden började klia, den blev röd och jag gick in i bastun.. Det som var skönt var att jag blev inte trött av att sitta i bastun utan kände mig piggare än vanligt då jag brukar tycka att jag blir trött och behöver vila efter ett bastubad. Efter ett tag i bastun försvann kliandet och det gick bra att vara i bastun.
2. Svettningen var det inget fel på. Samma svettning som vanligt, dvs. rejält mycket!